Trötta tankar i en tvåsitssoffa

Så gjorde ens snarkande att man strax efter klockan tre hamnade i en trång tvåsitssoffa igen. Denna gången blev jag inte ombedd att gå och lägga mig på soffan, men klagande på snarkandet följt av ett demonstrativt mobilanvändande som gör att halva sovrummet blir upplyst har ungefär samma effekt på mig. Obekväm och störande... undrar varför den ordkombinationen känns så bekant att den nästan ger en känsla av trygghet i själen?!?

Bortsett från ett par jobbiga nätter har vår stockholmsresa varit helt okej.

Måndag morgon bär det hemåt igen... Tillbaka till verkligheten... Jag har börjat rensa bort energitjuvar ur mitt liv! Personer som egentligen bara finns kvar i mitt liv av någon sorts pliktkänsla, antingen från min eller deras sida. Personer som enbart hör av sig när de behöver något från mig. Personer jag bara hör av mig till när jag måste. Personer jag inte har någon relation till förutom just släktskap. Personer som inte ger mig någon positiv energi utan bara dränerar den lilla energi jag har och behöver för att orka med vardagen.

Planen var att även flytta till sommaren för att slippa folk jag valt att bryta med, för att komma ur gamla negativa tankebanor och för att kanske få en nystart i livet och lust att göra något annat än att bara ta upp plats. Nu ser jag inte hur det ska kunna hända. Hyresvärdarna står inte i kö för att få hyra ut till mig direkt. Så, det blir väl till att hitta en sysselsättning, fortsätta se det gå utför med sonens prestationer i skolan, byta nummer, och försöka handla på tider som risken att stöta på någon man känner är låg...
Halv fem... Dags att försöka sova lite på soffan...