Provat Kagan och en andra diagnos.

Idag öppnade ett nytt café borta vid torget. Jag hade föreslagit för Gabriel att vi skulle gå dit och fika öppningsdagen, så det fick vi såklart göra. Jag kommer aldrig mer gå på något på öppningsdagen! Vi fick stå i kö i cirka en halvtimme innan vi fick beställa, och det är alldeles för lång tid för mig. Ont i ryggen, hyperirriterad på att allting gick så långsamt och så uppstressad av allt kacklande... Gabriel tog en grillad ost- & skinkbaguette, en läsk och en chokladboll. Jag tog en chokladboll, som fick följa med hem eftersom jag inte klarade av att äta där. När vi väl hade satt oss satt jag mest och irriterade mig på folk. En man med just sån humor jag hatar tvärsemot vid bordet, en yngre man som verkade göra allt för att hitta ett gemensamt intresse med "komikern", en bitter gubbe som gnällde om att på hans tid hade minsann inte ungdomar råd att gå ut och fika för en tant som jag insåg hade trängt sig före oss i kön genom att ställa sig och prata med några framför oss i kön. Irritationen steg ännu mer när hon sedan började be om ursäkt för att hon satt sig och pratat med den bittra gubbjävlen... Sen har vi de irriterande fjortisarna, vars föräldrar inte har lärt dem att man inte fnittrar när man ser nån som inte är gjuten i samma ytliga form som dem. 
Jaja, Andreas och Louise, vi firade era födelsedagar lite grann iaf, om än på avstånd. Grattis på er!

Igår hade jag möte på habiliteringen. Jag fick diagnos nummer två. Med en så "stor" funktionsnedsättning som jag tydligen har, så tror de inte att jag kommer kunna jobba ens deltid. Jag kommer dock inte att ansöka om hel sjukersättning ännu, vill först se om AFs SIUS-konsulent kan hjälpa mig att hitta någon sysselsättning på deltid... om AFs arbetsterapeut anser att jag borde träffa en sån vill säga.
Mycket att tänka på! Fick doseringen på medicinen dubblad förra veckan, och imorgon är det dags för att dubblera dosen en gång till. Det känns lugnare i huvudet och sömnen fungerar bättre, det är alltid något...

Eftersom jag åkte hemifrån vid 11 igår, det pratades i över en timme på mötet, och jag inte var hemma förrän en stund efter 16, så orkade jag inte med någon avancerad matlagning. Däremot var jag jättehungrig; jag började känna mig stressad vid åtta och grejade inte att äta innan jag åkte... Det blev röda pølser, bröd, potatismos och rostad lök till middag! Jag kommer aldrig få jobb i nån korvkiosk för jag lyckas aldrig koka korv utan att de spricker... Den där sprickan längsmed hela korven är visserligen så himla praktisk; man har ett naturligt ställe att lägga ketchup- och senapssträngarna och slipper därmed onödigt kladd!

Nu ska jag laga några par byxor!